2-10 års garanti på alle møbler
Fri fragt over 4.995,- (ekskl. moms)
Alle indlæg

Akustik – få en bedre akustik i rummet

akustik

Akustik er vigtigt for at skabe et godt arbejdsmiljø. Det gælder især, hvis jeres kontor er et åbent område, hvor der tales i telefon og tastes på tastaturer. Det kan nemlig være svært at holde koncentrationen, hvis lydmiljøet er dårligt.

Læs med i indlægget her og bliv klogere på, hvordan I kan forbedre akustikken på jeres kontor.

 

Hvad betyder akustik? 

Akustik er den måde, lyden bevæger sig på i et rum. Vi kender allesammen fænomenet ekko, der opstår, når lyd rammer en hård flade og kastes tilbage. Hvis rummet er tomt, kan lydbølgerne blive ved med at blive kastet frem og tilbage, hvilket giver en rumklang.

Indretningen af et lokale er vigtig for rummets akustik og dermed lydmiljø.

Hvornår er det nødvendigt at forbedre et rums akustik?

Det er især i lokaler uden meget møblering og i store, åbne kontormiljøer, at der skal arbejdes med akustikken. Her vil lyde nemlig frit kunne kastes rundt, hvis de ikke stoppes.

Hvis der er larm i den ene ende af lokalet, vil lyden kunne høres overalt, så medarbejdere, der er fordybet i arbejdet kan blive forstyrret. Det skal helst undgås, så I kan sikre høj produktivitet og medarbejdertrivsel.

 

Hvordan forbedrer man akustikken?

Der er flere måder, hvorpå man kan forbedre akustikken i et rum. Dem vil vi gennemgå her.

 

Akustikpaneler

Akustikpaneler er paneler lavet af eller beklædt med et materiale, der absorberer lyd. Når akustikpaneler monteres på vægge eller i loftet, vil de absorbere lyde, der kastes mod fladerne. Det betyder, at lydene forhindres i at bevæge sig meget videre.

Det smarte ved akustikpaneler er, at der ofte er et flot motiv på panelet, så det ikke blot forbedrer akustikken, men også er et dekorativt indspark i kontorets indretning.

Du kan gå på opdagelse i KontorZonens udvalg af akustikpaneler her.

 

Akustikmøbler

Akustikmøbler er sofaer eller lænestole, der er lavet i et lydabsorberende materiale. De bidrager derfor til rummets samlede lydmiljø, men de har også en anden fordel. Akustiske møbler har vægge hele vejen rundt, der gør, at nærmest al lyd udefra absorberes.

Det er også blevet populært at have mere lukkede akustiske møbler til telefonopkald. De såkaldte akustiske telefonbokse fungerer eminent, når man gerne vil tale i telefon uden baggrundsstøj eller har brug for en tænkepause i fred og ro.

Køb akustikmøbler her.

 

Skærmvægge

En smart måde at forbedre akustikken i et rum er ved brug af akustiske skærmvægge. Væggene er beklædt med et lydabsorberende materialer, og så er de flytbare, så de kan stilles der, hvor behovet er.

Netop fordi at skærmvæggene er flytbare, kan man skabe nye rum med dem. Ved at placere vægge hele vejen rundt om din arbejdsplads, kan du skabe et tæt på totalt lydtæt rum, hvor ingen kan forstyrre dig. Det er smart, hvis du eksempelvis har et vigtigt møde og mødelokalet er optaget – så skaber du blot dit eget.

Køb skærmvægge her.

 

Bordskærme

En bordskærm monteres på siderne af dit skrivebord. Det kan bidrage til øget fokus og bedre akustik ved din siddeplads, da du afskærmer noget af larmen fra dine omgivelser.

Bordskærmen er smart, fordi den let monteres på dit skrivebord og skaber følelsen af, at du sidder i dit eget lille rum. Som bonusfunktion kan bordskærmene bruges som opslagstavle, så du altid har et sted, hvor du kan holde overblik over dine noter.

Se udvalget af bordskærme her.

 

Forbedr din akustik med kontormøbler fra KontorZonen

Hos KontorZonen har vi et bredt udvalg af klimavenlige kontormøbler. Vi forhandler nye, brugte og upcyclede kontormøbler i høj kvalitet. Vi har et bredt udvalg af møbler, skærme og vægge, der kan forbedre akustikken på din arbejdsplads.

Med 4,8 ud af 5 stjerner og en status som ‘Fremragende’ på Trustpilot er du i sikre hænder, når du vil finde flotte, klimavenlige møbler til din arbejdsplads. Vi kan levere dag til dag, og du er også mere end velkommen til at kigge forbi vores megabutik i Glostrup og finde inspiration.

Vi glæder os til at hjælpe dig med at forbedre akustikken på din arbejdsplads.

Vælg venligst om du er erhverv eller privat

usercartmagnifiercrosschevron-uparrow-left
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram