2-10 års garanti på alle møbler
Fri fragt over 4.995,- (ekskl. moms)
I dag, onsdag, åbent fra 09:00 - 17:00
Ring på 76 84 40 80
Alle indlæg

Guide til upcycling, recycling & downcycling

 

At mindske klimaaftrykket har altid været et centralt element i KontorZonens vision som virksomhed. Med vores initiativer i upcycling, recycling og downcycling forsøger vi at bidrage så meget som muligt til det klimavenlige kredsløb. Med andre ord, er vores tanke bag produktudvalg og fremgange altså “full circle”, hvor vi indgår i alle kredsløbets dele. Men hvad betyder disse termer, og hvordan er Kontorzonen en aktiv komponent? Læs med i indlægget og bliv klogere.

 

 

Bæredygtige møbler til den klima- og kvalitetsbevidste

At blive en klimavenlig virksomhed indebærer langt mere end at slukke lyset på kontoret eller have en grøn frokostordning. Det er en længere og omfattende proces, som kræver, at man ser nærmere på flere dele af den almindelige drift, man måske ikke tænker over normalt. Et godt sted at starte er ved at se på, hvor man får sine kontormøbler-og artikler fra.

Ved ikke at gå efter splinternye produkter, kan man som virksomhed mindske sit CO2 aftryk og samtidig spare en god sum penge. Hos KontorZonen kan man få en lang række upcyclede og recyclede kontormøbler, oftest så gode som nye. Man behøver ikke gå på kompromis med kontorindretningen for at få et mere klimavenligt kontor

 

Hvad er forskellen på upcycling, recycling og downcycling?

Der er mange forskellige begreber inden for bæredygtighed, som kan være svære at finde rundt i. Læs med og få indsigt i begreberne upcycling, recycling og downcycling og hvordan disse udgør et klimavenligt kredsløb.

 

Ved upcycling tager vi komponenter, der enkeltstående har ret lav værdi og kombinerer det med dele fra andre produkter, der tilsammen skaber noget værdifuldt og brugbart. Et eksempel på dette vil være at tage et brugt, men funktionelt, stel og påsætte en ny FSC-certificeret bordplade. Kombinationen giver derfor noget meget tæt på et helt nyt bord. Formålet med vores initiativer inden for upcycling er derfor at undgå overflødig brug af ressourcer til at skabe nyt og samtidig forhindre, at restprodukter bliver til spild. Materialerne forbliver altså i de bæredygtige kredsløb og det upcyclede produkt får en tilfreds ny ejer.

 

Recycling er i bund og grund et andet ord for genanvendelse eller genbrug, hvor produktet, efter en kort proces, er i stort set samme stand som ved ny. På denne måde undgår vi at brugbare kontormøbler bliver skrottet og lavet til skrald. Det bliver altså i kredsløbet, så for hvert møbel vi recycler, skal der principielt set laves et nyt møbel mindre. Ved at recycle sørger vi for, at der ikke udledes unødvendigt CO2 eller bruges ekstra materialer, såsom træ, til at producere helt nye møbler.  

 

Downcycling er modsat de to andre skridt, en proces hvor vi ikke skaber et nyt produkt, men i stedet lader uanvendelige produkter tilfalde velgørenhedsorganisationer, der kan genbruge materialerne. Vores bidrag til downcycling består derfor af at kildesortere produkter, der ellers ikke ville kunne bruges.  Vi sørger derfor for, at materialerne ikke går til spilde, men forbliver i en cyklus af genbrug. 

 

Disse processer udgør tilsammen et klimavenligt kredsløb, hvor ressourcer, spild og CO2-aftryk minimeres. Filosofien bag dette kredsløb, er at alle produkter har en værdi i en given sammenhæng og burde derfor ikke skilles helt af med.

 

KontorZonen indgår i det bæredygtige kredsløb

Ved at være “full circle” er KontorZonen en aktiv aktør i missionen om at mindske unødvendigt ressourcespild og CO2 udledning. Ved også at samarbejde med andre aktører i dette bæredygtige kredsløb, sørger vi kontinuerligt for at få mest muligt nytte og gavn ud af alle produkter, der på den ene eller den anden måde går igennem vores virksomhed.

 

Recycling: Størstedelen af brugte kontormøbler, der kommer ind til Kontorzonen, har få eller ingen brugsspor. Vi renser de polstrede møbler professionelt, rengører, smører, tester og gennemgår fejl og mangler, før de får nyt hjem. Derfor kan vi oftest videresælge kontormøblerne til en lavere pris end da de var helt nye, men stadig med samme kvalitet og funktionalitet.

 

Upcycling: Her kombinerer vi brugt og nyt. Især hæve-sænkeborde, loungemøbler, møde-og konferenceborde og kontorstole bliver renoveret/upcycled til stor begejstring for vores kunder. I forbindelse med at produkterne upcycles, sørger vi ikke blot for at funktionaliteten er i top, men også at de rent udseendemæssigt følger design trends i møbelbranchen. Ved at tage hånd om designet og fornye det, øges tiden kontormøblerne bliver i dette stadie, før de endnu engang skal videre i kredsløbet.

I tilfælde af, at vi kommer i besiddelse af kvalitets-kontorstole, der er fuldt funktionsdygtige, har vi professionelle samarbejdspartnere, der reparerer mindre huller i skumpolstringen. Herefter ombetrækkes stolene med udvalgte certificerede tekstiler, eksempelvis OEKO-TEX STANDARD 100 by OEKO-TEX®, EU Ecolabel og Cradle to Cradle Certified®. Fælles for disse er, at de er behandlet med miljøvenlige kemikalier, der er biologisk nedbrydelige.

 

Downcycling: Vi kildesorterer uanvendelige/defekte møbler og sikrer dermed de indgår en ny proces omkring genbrug. KontorZonen har et etableret donationsnetværk, hvor enkelte møbler videreformidles til velgørende organisationer, hvor formålet er stort og midlerne små. Eksempelvis produkter med kraftige brugsspor – altså, hvor det funktionelle er der, men de alligevel ikke egner sig til videresalg.

 

Vælg venligst om du er erhverv eller privat

usercartmagnifiercrosschevron-uparrow-left
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram