2-10 års garanti på alle møbler
Fri fragt over 4.995,- (ekskl. moms)
Alle indlæg

Inspiration til kontorindretning – Sådan indretter du kontoret

 

Mangler du inspiration til kontorindretningen? Der er mange ting, som man skal overveje, når det kommer til indretning af kontoret. Det er nemlig vigtigt, at man får skabt et kontor, som er både funktionelt, indbydende og inspirerende for medarbejderne. Indretningen kan nemlig have en direkte indvirkning på de ansattes trivsel, arbejdsglæde og effektivitet. Samtidig spiller kontorindretningen en essentiel rolle for det samlede indtryk af virksomheden overfor både kunder og partnere.

Hos KontorZonen har vi forsøgt at gøre det så nemt som muligt, ved at samle inspiration og tips til den bedste kontorindretning.

 

Det skal du tænke over, når du skal indrette et kontor

Når du skal indrette et kontor, er der mange aspekter, der skal gennemtænkes, så man kan få det bedst mulige arbejdsmiljø og sikre mental sundhed på arbejdspladsen. Udover at danne grundlag for et godt arbejdsmiljø danner kontoret også grundlag for en produktiv og behagelig arbejdsdag for alle medarbejderne. Derfor bør du huske at have følgende in mente, når kontoret skal indrettes: 

 

Vælg de rette farver og materialer i kontorindretningen

Ved indretning af et kontor spiller farverne en stor rolle. Farven på kontoret og de materialer møblerne er i påvirker dels humøret, men sender også signaler omkring, hvilken virksomhed man gerne vil være. Er der fuld fart over feltet, eller er det mere afdæmpet? Skal de udstråle kreativitet eller eksklusivitet?

 

Fuld fart over feltet eller mere afdæmpet kontorindretning?

For mange skarpe farver kan hurtigt komme til at virke forstyrrende for medarbejderne, og derfor kan det være en idé, at benytte nogle mere jordnære og rolige nuancer til de store overflader på kontoret som eksempelvis vægge og gulv. Hertil kan indretningen friskes lidt op med nogle enkelte farverige elementer. Det kan eksempelvis være en farverig sofa, nogle planter eller billeder på væggene.

I kan også vælge at inkorporere nogle af tidens farvetrends til jeres indretning. På den måde kan I vise, at I er med på beatet. Husk dog at farvetrends skifter med tiden, hvorfor det kan være fornuftigt at undersøge hvilke farvetrends 2022 der er. 

Det er også en god idé, at have møbler i forskellige materialer på jeres kontor, da det kan skabe mere dimension til rummet. Hvis I har mange minimalistiske møbler med skarpe kanter, kan disse eksempelvis blødes op med nogle kurvede vaser, gardiner eller nogle planter.

 

Hav ergonomi in mente

Ergonomiske forhold _ger produktivitet og arbejdskvalitet

Noget af det vigtigste at indtænke i sin kontorindretning er ergonomi. Selvom det kan være fristende at indrette sit kontor udelukkende med æstetik og design for øje, er det vigtigt at tænke ergonomi og funktion gennem eksempelvis ergonomiske møbler.

Ergonomi på arbejdspladsen er vigtigt for at værne om sine ansattes fysiske og psykiske velvære. Faktisk peger flere studier på, at bedre ergonomiske forhold giver en øget produktivitet, samt en øget kvalitet af arbejdet.

Med ergonomi for øje i kontorindretningen vil I derfor opleve, at det giver en bedre trivsel, sundere medarbejdere og deraf forhåbentlig også færre sygedage. I dag er det heldigvis blevet muligt at kombinere både design og æstetik med funktionalitet og ergonomi. Der er derfor ingen grund til ikke at tage de nødvendige forhold, når det kommer til ergonomi i kontorindretningen.

 

Sørg for ordentlig akustik og lys

akustik og lys er godt for arbejdsglæden

I forlængelse af ergonomi er det også vigtigt at tale om akustik og lys. Både akustikken og lysindfaldet på kontoret spiller en stor rolle, når det kommer til arbejdsglæde og produktivitet. En god akustik er nærmest alfa omega på et kontor. Vi kender nok alle fornemmelsen af at være i et rum med dårlig akustik, og vi ved hvor drænende det kan være. Derfor har Arbejdstilsynet blandt andet lavet en vejledning om, hvordan man skaber god akustik på kontoret.

Lys er ligeledes vigtigt, når det kommer til medarbejdernes trivsel. Ifølge Arbejdstilsynet skal der være tilstrækkelig almen belysning i et arbejdsrum til, så færdsel kan foregå forsvarligt. Det er derfor vigtigt at finde de helt rigtige lyskilder, så man fx. undgår genskin eller får hovedpine af mangelfuld eller for høj belysning.

 

Bæredygtighed

Upcyclede kontormøbler giver point i klimaregnskabet

Bæredygtighed fylder mere og mere i vores allesammens bevidsthed. Derfor er det også et aspekt, du bør tænke med ind i kontorindretningen, hvis du gerne vil signalere, at I er en moderne virksomhed, som tænker på miljø og klima. 

Det kan I bl.a. gøre ved at vælge ‘upcyclede’ kontormøbler, som man fx. kan finde her hos KontorZonen. Vi har et bredt udvalg af upcyclede kontormøbler, som dels tilbyder rigtig stor kvalitet til en super skarp pris, men som også giver jer lidt ekstra point i klimaregnskabet.

 

Disse møbler skal du bruge til indretningen af et kontor

Udover ovenstående faktorer, er der selvsagt nogle konkrete elementer i kontorindretningen, som er vigtige at tænke over:

Skriveborde

Skrivebordet er et af de møbler, som danner basen for de ansattes arbejdsdag. Derfor er det vigtigt, at det både er funktionelt og smart. Hvis du gerne vil have et skrivebord, som både er smart og funktionelt, og som kan forbedre de ansattes ergonomi, kan du overveje et hæve sænkebord, hvor højden nemt kan justeres, så de ansatte kan skifte arbejdsstilling i løbet af dagen. 

Du kan finde vores udvalg af skriveborde her.

Kontorstole

I forlængelse heraf, er det selvfølgelig også vigtigt med en kontorstol, som super god at sidde i. Hvis man sidder ned næsten hele dagen lang, gør det altså stor forskel, at man har noget godt at sidde i. I vores udvalg af kontorstole skulle I gerne kunne finde noget, som kombinerer både jeres funktionelle og visuelle behov.

Du kan finde vores udvalg af kontorstole her.

Opbevaring

Selvom det måske lyder kedeligt at skulle tænke på, hvordan opbevaringsmulighederne skal være og se ud, behøver det ikke være det. I vores udvalg kan du løsninger, som både ser visuelt godt ud, og som opfylder de praktiske behov.

Find vores muligheder indenfor opbevaring her.

Belysning

Som nævnt tidligere, er belysning utroligt vigtigt. Det skal være behageligt og fungere som godt arbejdslys. Hos KontorZonen har vi et bredt udvalg af forskellige løsninger indenfor belysning, som forhåbentlig passer perfekt til jeres kontorindretning.

Find vores belysningsmuligheder her.

 

Find alt du skal bruge til kontorindretning hos KontorZonen

Det er vores håb, at I kan finde alt hvad I skal bruge til kontorindretningen her hos os. Vi har et bredt udvalg af møbler og tilbehør til kontoret, som alle kan findes i rigtig god kvalitet og til super skarpe priser.

Vi har også et bredt udvalg af ‘upcyclede’ møbler, som vi tilbyder til en endnu skarpere pris, selvom kvaliteten stadig er rigtig god.

Udforsk vores brede udvalg og find lige akkurat det I står og mangler.

 

Vælg venligst om du er erhverv eller privat

usercartmagnifiercrosschevron-uparrow-left
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram