2-10 års garanti på alle møbler
Fri fragt over 4.995,- (ekskl. moms)
Alle indlæg

Sådan indretter du et lille kontor

Når det kommer til at indrette et lille kontor, handler det om at tænke smart. Med den rette indretning kan selv det mindste rum blive en funktionel arbejdsplads – du skal blot sørge for at udnytte hver kvadratmeter. 

På denne side finder du tips til, hvordan du indretter det lille kontor og får mest muligt ud af den sparsomme plads.

 

Plads til privatliv

Selvom kontoret er lille, betyder det ikke, at der ikke kan skabes plads til privatliv. Skriveborde, der står tæt på hinanden, kan nemlig skilles ad med bordskærme og skillevægge. Disse løsninger hjælper både med at skærme for omgivende støj, reducere forstyrrelser og skabe et bedre privatliv på det lille kontor. Både bordskærme og skillevægge kan også bruges som opslagstavler – de giver altså også medarbejderne mulighed for bedre at udnytte pladsen omkring sig.

At skabe plads til privatliv på det lille kontor gør det også nemmere for medarbejderne at tale med hinanden og deres ledere om, hvordan de har det – og det er vigtigt for den mentale sundhed på arbejdspladsen.

 

Kompakte kontorpladser

På et lille kontor er det vigtigt at skabe kontorpladser, der er så kompakte som muligt. Det betyder blandt andet, at pladsen skal kunne udnyttes bedst muligt, når medarbejderne ikke sidder i deres stole – uanset om de står op, eller de ikke er på arbejde.

Til det formål kan du med fordel vælge kontorstole, der kan stå under skrivebordene, når medarbejderne ikke bruger dem. Her er særligt ergonomiske kontorstole uden armlæn og ryglæn en god mulighed, da de optager mindst mulig plads og nemt kan rulles ind under skrivebordene.

Vælger du stole med armlæn og ryglæn, er det en god idé at sikre, at højden på armlænene kan indstilles – både for medarbejdernes komfort, men også for at sikre, at stolene kan rulles så tæt ind til bordene som muligt, når de ikke er i brug.

Læs også: Sådan vælger du den bedste kontorstol i 2024 eller vores blogindlæg om ergonomi.

 

Møder på det lille kontor

Det kan være udfordrende at afholde møder på det lille kontor – især hvis I har få mødelokaler. Der er dog et par ting, du kan gøre for at skabe rum til møder og samtidig undgå at optage for meget af den sparsomme plads på kontoret:

  • Stående møder: Et ståbord fylder mindre end et konferencebord. Skal I afholde kortere møder, kan et ståbord derfor være en god og pladsbesparende løsning. Du kan også tilføje høje taburetter, der kan skubbes ind under bordet, når de ikke er i brug.
  • Sammenklappelige møbler: Skal der holdes større møder på begrænset plads, kan sammenklappelige møbler redde dagen. Med klapstole kan du hurtigt skabe ekstra siddepladser til mødet. Når stolene ikke er i brug, kan de opbevares i et depotrum eller et skab – eller endda hænges på en krog på væggen.
  • Walk & talks: De fleste individuelle møder behøver slet ikke at afholdes på kontoret – de kan sagtens konverteres til en gåtur. Walk & talks opfordrer også medarbejderne til at bevæge sig lidt i løbet af dagen, og det er godt for den fysiske sundhed på arbejdspladsen.
  • Hold færre møder: På det lille kontor skal pladsen udnyttes – og det skal tiden også. Før du indkalder til et møde, bør du derfor overveje, om værdien af mødet kan fremskaffes på anden vis. Kan du indkalde færre personer til mødet? Er det nok bare at sende en mail? Med færre møder kan I gøre det nemmere at skabe både tid og plads til de møder, der er vigtige at holde.

Læs også: Vores guide til indretning af mødelokaler.


Opbevaringsløsninger

På et lille kontor er det vigtigt at holde rummet ryddeligt – både for at spare plads og for at undgå at skabe et rodet og stressende arbejdsmiljø.

Når du vælger opbevaringsmøbler til det lille kontor, kan du med fordel gå efter skabe med skydedøre eller jalousidøre. På den måde undgår du, at skabene ikke kan åbnes ordentligt på grund af manglende plads. Samtidig frigør du mere gulv- og vægplads på kontoret – og det får rummet til at synes større.

Har medarbejderne brug for individuel opbevaring ved deres skriveborde, kan en skuffekassette med hjul være en god løsning. Den kan nemt rulles ind under skrivebordet, hvor den ikke er i vejen – og den er nem at flytte, hvis den skal bruges et andet sted.

Læs også: Sådan indretter du hjemmekontoret.


Vægge og lofthøjde

Når gulvpladsen er trang, gælder det om at bygge opad. På små kontorer er der nemlig ofte meget plads at udnytte langs væggene og i lofthøjden. Her er nogle løsninger, du kan overveje:

  • Væghængte hylder, reoler og kontorskabe til opbevaring over eller omkring kontorpladserne.
  • Vægmonterede reolsystemer med skinner, der kan tilpasses rummet.
  • Vægmonterede holdere til post og brochurer.
  • Knager og kroge til opbevaring af overtøj i entréen.

Mulighederne er mange – så lad jer ikke begrænse af manglende gulvplads.

 

Skab en bedre arbejdsplads på det lille kontor med KontorZonen

Indretningen på kontoret er vigtig – og på det lille kontor er den måske endda vigtigere end på det store. Er pladsen trang, skal der nemlig tænkes grundigt over, hvordan den udnyttes, så du og dine medarbejdere får mest muligt ud af jeres arbejdsplads.

Hos KontorZonen finder du et bredt udvalg af kontormøbler og tilbehør til kontoret, som alle kan findes i rigtig god kvalitet og til super skarpe priser. Vi har også et bredt udvalg af brugte kontormøbler, hæve-sænkeborde og brugte skriveborde, som vi tilbyder til en endnu skarpere pris, uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Udforsk vores brede udvalg og find lige akkurat det, I mangler for at forbedre jeres arbejdsplads.

Vælg venligst om du er erhverv eller privat

usercartmagnifiercrosschevron-uparrow-left
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram