2-10 års garanti på alle møbler
Fri fragt over 4.995,- (ekskl. moms)
Alle indlæg

Fysisk arbejdsmiljø – Grundlaget for sundhed og sikkerhed

Det fysiske arbejdsmiljø spiller en stor rolle i forhold til dine ansattes generelle sundhed, sikkerhed og trivsel. Derfor er det vigtigt, at det bliver prioriteret. Det kan nemlig være med til at forebygge og forhindre nedslidningsskader og andre sygdomme, som skyldes et dårligt fysisk arbejdsmiljø. Vigtigheden af et godt fysisk arbejdsmiljø kommer særligt til udtryk ved, at det er reguleret ved lov i Arbejdsmiljøloven.

Læs med videre og bliv klogere på, præcist hvad det fysiske arbejdsmiljø er, hvorfor det er så vigtigt og hvordan man selv kan forbedre det.

 

Hvad er fysisk arbejdsmiljø?

Et fysisk arbejdsmiljø er alt det, som omgiver os i forbindelse med udførelsen af vores arbejde. Det vil sige det, der kan mærkes, ses, høres og lugtes. Det kan komme sig til udtryk ifm. indretningen af arbejdspladsen, akustikken, indeklima og belysning, som alle spiller en meget stor rolle for det fysiske arbejdsmiljø. 

Et fysisk arbejdsmiljø kan også dække over ordentlige værnemidler som fx. en sikkerhedshjelm eller sikkerhedssko. Det fysiske arbejdsmiljø er altså defineret af, hvilken type arbejde man har. Derfor er det også forskelligt, hvad der skal fokuseres på. Uanset hvilken type arbejdsplads man er på, er det fysiske arbejdsmiljø vigtigt på flere parametre.

 

Tegn på et dårligt fysisk arbejdsmiljø

Det fysiske arbejdsmiljø er enormt vigtigt, da det har en direkte effekt på medarbejdernes fysiske velvære, sundhed, trivsel og arbejdsproduktivitet. 

Tegn på et dårligt fysisk arbejdsmiljø kan være: 

Ingen hensyn til ansattes behov

Mange sygemeldinger og højt sygefraværkon

Stor udskiftning af ansatte, opsigelser:fyringer

Ledelsen lytter ikke når der bliver påpeget problemer

 

Skab en bedre arbejdsplads med et godt fysisk arbejdsmiljø

Først og fremmest er det vigtigt med et godt fysisk arbejdsmiljø, da det er grundlaget for det arbejde, som skal laves. Det fysiske arbejdsmiljøs kvalitet vil altså have en direkte effekt på, hvordan kvaliteten af arbejdet bliver. Samtidig vil bedre fysiske forhold være med til øge medarbejdernes sundhed, hvilket kan give positive følgevirkninger som øget energiniveau og færre sygedage.

Er der tale om dårlige fysiske forhold, risikerer man både at blive slidt ned eller i værste fald komme alvorligt til skade. Uanset om man arbejder stillesiddende på en kontor, eller om man bevæger sig rundt på en byggeplads, er der risiko for begge dele.

Stillesiddende arbejde på kontor, betyder ofte, at man er fastlåst i én stilling og koncentreret omkring computeren. Det er kun en meget lille del af kroppen, der er aktiveret og derfor oplever mange smerter i ryg, nakke, skuldre, arme eller hænder. Netop derfor er det vigtigt at tænke på, hvordan man indretter arbejdspladsen fleksibelt og med de rette ergonomiske møbler såsom borde og stole, hvor det er muligt at skifte mellem arbejdsstillinger i løbet af arbejdsdagen. Du kan læse mere om ergonomi i vores blogindlæg her

For at skabe et bedre fysisk arbejdsmiljø skal der også være fokus på det samlede indeklima. Her snakker vi temperatur, luftfugtighed, akustik og ordentlig belysning. Har I tilfældigvis en dress code på arbejdspladsen, er der også meget at hente, hvis man går efter arbejdstøj i ånd- og stretchbart materiale. Her kunne det være oplagt at læse denne guide til jakkesæt på arbejdspladsen, så du investerer i et sæt tøj, som er behageligt at have på hele dagen på arbejdspladsen.

Arbejder man på en byggeplads, skal der selvfølgelig også være styr på det fysiske arbejdsmiljø. Det indebærer bl.a., at lysforholdene skal være i top, og at støj reduceres mest muligt. Vigtigste er dog, at man som arbejdsgiver stiller ordentlig sikkerhedsudstyr til rådighed.

For selvom det er medarbejderens eget ansvar at bruge det, er det stadig arbejdsgiveren, som skal sikre, at det fornødne sikkerhedsudstyr er til rådighed.

 

Løft det fysiske arbejdsmiljø med inventar fra KontorZonen

Hvis I ønsker at kigge på forbedringsmuligheder i jeres fysiske arbejdsmiljø, har vi en masse relevante produkter for jer. Vi har nemlig et bredt udvalg af møbler og tilbehør til kontoret, som alle kan findes i rigtig god kvalitet og til super skarpe priser.

Vi har også et bredt udvalg af ‘upcyclede’ møbler, som vi tilbyder til en endnu skarpere pris, selvom kvaliteten stadig er rigtig god.

 Udforsk vores brede udvalg og find lige akkurat det I står og mangler.

 

Vælg venligst om du er erhverv eller privat

usercartmagnifiercrosschevron-uparrow-left
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram